Nonie Ninot ツ Nonie Ninott ♥`: May 2012

Sunday, 27 May 2012

Dia Uji Kite , Sebab Dia Tahu Kite Kuat ^_^

setiap orang pasti di uji oleh Allah kan ? tak kira besar , kecik , tua , muda , perempuan , lelaki . dah name makhluk Allah pasti kena uji . Buat ape Allah bg kite hidup di dunia kalau tade ujian dari Dia . Allah takkan uji kalau Die tahu kite tak kuatt . sebab Die tahu kite kuat lah , Die uji kite . so , kite kena tabah setiap ape yang Die uji . redha lah , jgn penah sesekali kite merungut ! sebaiknye , berdoalah meminta pertolongan dariNye .

Tak semua manusia akan tunjuk masalahnye pada orang lain . kalau bole die tak nak sorang pon tahu msalah die demi kebahagian orang len , die tak nak org terlalu caring pasal die . die tak nak orang pkir pasal die . dan pade mase yang same , die tahu die kuatt ! dan ade juga yang suke berkongsi , mybe dengan care tu die akan dapat mngurangkan bebannye . bukan die minta simpati pade seseorg . take note (: cop ! korang jenis macam mne ? kalau aku , aku suke simpan . tak semua prob aku cerite . yang penting jeh ^-^

kadang-2 orang cakap aku ni tade perasaan , sebab susah nak menangis . dalam dorg tak penah tahu kan ? sakit dalam mane pon hati , dengan senyum pasti dapat menutup segalanye . right ? dan aku paling suka bila sahabt aku panggil aku untuk happy kan diee . mean dorg tak lupe kat aku la ken , kire aku bermakna juga di mate dorg . hehe . sebab dorang tahu aku bole happy kan dorg time dorg sedihh . even aku tak bole selesaikan msalah die , at least dapat tenangkan hati die da cukup buat aku bahagia . mcam korang jugak kan , sape tak nak tgok sahabat die bahagia ? sume nak kan ?
aku bermakna ! -.-
terima kasih . ingt kat aku ..
die komen pasal aku tgok . haha :D

jgn salah sangke pada gambar terakhir . seriusly , aku mmg susah nak nngis , melainkan bende tu mmg btul-2 buat aku sdih . so , aku tak kisah pon die nak cakap aku gtuh . die paham sngt perangai aku . aku bukan tade perasaan cuma tak reti memberi nasihat . buat org ketawa boleh laa . TAPI aku boleh dengar masalah orang . hehe . btw , sbelm hbis aku nak tingglkan note kat korang 'Biar hilang couple , jangan hilang sahabat' couple belum tentu bersama kite selamenyee . hnya harap pada persahabatan je laa (: tke notee ! byee
✖ ThankYou Fer Reading . Click Like Kalau Suke . Please ! Leave Your Comment ✖

Friday, 25 May 2012

10 Magis Cinta . Credit To Kaka Lyssa

Sekian alam mengetahui bahawa cinta itu indah dan membahagiakan . Apabila dia datang dalam kehidupan seseorang itu , segala yang pahit akan menjadi manis , segala yang sakit akan terawat dan segala yang buruk akan menjadi cantik  .Itulah antara magisnya sebuah cinta . Ececeh . Nak tahu banyak lagi keajaiban cinta ? Boleh Baca 10 perkara Magis Cinta :)
flying,heart,valentine,love  Cinta mampu mengubah hidup seseorang dengan sekelip mata , antaranya mampu membuatkan seseorang yang kaya menjadi miskin dan yang miskin menjadi kaya .
flying,heart,valentine,love  Hanya dengan cinta , seseorang yang tidak penah senyum , pemarah dan panas baran boleh mengukir senyuman setiap saat .
flying,heart,valentine,love  Cinta boleh menjadikan satu saat itu begitu membahagiakan tetapi cinta juga sebenarnya boleh menjadikan satu saat itu begitu menyakitkan.
flying,heart,valentine,love  Apabila berbicara soal cinta , tiada siapa pun yang mampu untuk menjelaskan bagaimana rasanya sebuah cinta.
flying,heart,valentine,love  Kuatnya cinta adakalanya boleh meruntuhkan gunung yang gah  , bukit yang tinggi dan laut yang luas.
flying,heart,valentine,love  Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bagi pasangannya . Kekasih terbaik adalah sahabat terhebat .
flying,heart,valentine,love  Saat mencintai seseorang , jangan pernah berharap si dia akan mencintai kamu sama seperti kamu mencintainya . Ini kerana salah seorang daripada kamu pasti akan memberikan lebih dan seorang lagi kurang.
flying,heart,valentine,love  Cinta bukanlah sekadar perasaan sayang-menyayangi semata-mata tetapi apa yang lebih penting , harus juga ada keikhlasan kerana perasaan sayang menyayangi itu boleh datang dan pergi begitu sahaja.
flying,heart,valentine,love  Sebuah cinta sejati mampu mendengarkan apa yang tidak dikatakan dan mengerti apa yang tidak dijelaskan . Ini kerana cinta tidak datang dari mulut dan lidah ataupun fikiran seseorang tetapi cinta lahir dari hati yang paling dalam .
flying,heart,valentine,love  Bila tiba saat kamu mencintai seseorang , kamu harus mempersiapkan diri untuk menerima penderitaan  . Bukan nama cinta andai ia hanya membahagiakan .

✖ ThankYou Fer Reading . Click Like Kalau Suke . Please ! Leave Your Comment ✖

Sunday, 20 May 2012

Kalau macam ni , tak pyah belajar pon takpeee -.-

Peace yaw ! (\/) 
Asslamualaikum , heyy . fuhh , fuh , fuhhh ! *tiup blog yg dah berhabuk* sape rindu aku , angkat kaki . whoaaa ~ ramai jugakk *terharu* maaf ye pakcik makcik sekalian . bukan tak nak updated , sumpah tade mood nak update , sejak blog kena hacker ken . errk' okeyh , lupekan jeh . da seminggu berlalu aku hadapi mid-year exam . ade yang susah , ade yang senag dan ade yang stabil . hehe . aku cuba ape yang aku mampu . aku harapkn result yang baik , dengan care yang betul . bukan copy paste answer orang . tak baik , tak baik ye anak-2 . take notee !

seriusly , aku rase aku bz tahun nihh . mcam-2 kelas cikgu buatt . tiap-2 hari balik pukul 5 lbih . sampai hari cuti pon cikgu amik . mase cuti aku penuh dgn jadual kelass . awesome ! but never mind . aku tahu cikgu nak kiteorg berjayee . kalau da belajar kat sekolah dah lebih 11hour , kat ruma tak yah belajar pon tapee ken ? hihi . mne bole 24hour adapp buku jehh . mahu pecah kepale . right ? but nak berjayee tak salah ken . try your best ! btw , exam aku belum hbis lagii . wish me luck ! and sebelum tuh , aku nak tinggalkan sdikit memori aku dgn sahabat akuu . jgn buat muke bosan , sbb memori ini sngat mngmbirakan . see....

 the best memories . i will remember until die ! i love them so much . kbaii :'>


✖ ThankYou Fer Reading . Click Like Kalau Suke . Please ! Leave Your Comment ✖

Saturday, 12 May 2012

New Blog . Rindu kat Old Blog !

Sape tak sakit hati kan , blog yang terlalu lame korang guna . da mcm-2 post korang updated , kat situ la korang mengumpat orang , kat situ lah korang crite kesedihan , kgembiraan korang . dah beribu orang follow lgii . tibe-2 kena hackerr ! mesti geram sangat kan . okeyh , yang tuh dah kena pada blog lame . aku kena hacker , waktu aku follow blog someone ni . die mntak aku follow blog die . aku follow jelaa , sbb aku mmg suke blogwalking ni . cop-2 , sehari lepas tu aku buka . hmm tskk tsskk ! nak nangis aku weyhh :'< kalau aku dapat manusia ituu , aku rase macam nak potong die halus-2 , masak sup ! ape la die jeles sngat ken ? huh ! sabar .. dan aku sngat memerlukan kesabaran bila aku buka blog lame aku , dengan lagu ape kejadah mendayu-2 . grrr ! memaki jeh bila aku buka .

firstly , aku memang pkir da tak nak buat blog . seriusly , malass sangat . but , memang rase len . so , nak tak nak terpakse buat . lagi-2 bila dengar member aku cite pasal blog . errkk' panasnye telingaa . huuu -.- ape bole buat , lupekan je la blog lamee . tapi rinduuuu tahuu ! never mind . mule hidup dengan blog baruu . baii old blogg . i'll miss youuu :'( kbaiii
✖ ThankYou Fer Reading . Click Like Kalau Suke . Please ! Leave Your Comment ✖

 Stalkers | Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
 
Copyright © . All Right Reserved by Nonie_Ninot