Nonie Ninot ツ Nonie Ninott ♥`: Dia Uji Kite , Sebab Dia Tahu Kite Kuat ^_^

Sunday, 27 May 2012

Dia Uji Kite , Sebab Dia Tahu Kite Kuat ^_^

setiap orang pasti di uji oleh Allah kan ? tak kira besar , kecik , tua , muda , perempuan , lelaki . dah name makhluk Allah pasti kena uji . Buat ape Allah bg kite hidup di dunia kalau tade ujian dari Dia . Allah takkan uji kalau Die tahu kite tak kuatt . sebab Die tahu kite kuat lah , Die uji kite . so , kite kena tabah setiap ape yang Die uji . redha lah , jgn penah sesekali kite merungut ! sebaiknye , berdoalah meminta pertolongan dariNye .

Tak semua manusia akan tunjuk masalahnye pada orang lain . kalau bole die tak nak sorang pon tahu msalah die demi kebahagian orang len , die tak nak org terlalu caring pasal die . die tak nak orang pkir pasal die . dan pade mase yang same , die tahu die kuatt ! dan ade juga yang suke berkongsi , mybe dengan care tu die akan dapat mngurangkan bebannye . bukan die minta simpati pade seseorg . take note (: cop ! korang jenis macam mne ? kalau aku , aku suke simpan . tak semua prob aku cerite . yang penting jeh ^-^

kadang-2 orang cakap aku ni tade perasaan , sebab susah nak menangis . dalam dorg tak penah tahu kan ? sakit dalam mane pon hati , dengan senyum pasti dapat menutup segalanye . right ? dan aku paling suka bila sahabt aku panggil aku untuk happy kan diee . mean dorg tak lupe kat aku la ken , kire aku bermakna juga di mate dorg . hehe . sebab dorang tahu aku bole happy kan dorg time dorg sedihh . even aku tak bole selesaikan msalah die , at least dapat tenangkan hati die da cukup buat aku bahagia . mcam korang jugak kan , sape tak nak tgok sahabat die bahagia ? sume nak kan ?
aku bermakna ! -.-
terima kasih . ingt kat aku ..
die komen pasal aku tgok . haha :D

jgn salah sangke pada gambar terakhir . seriusly , aku mmg susah nak nngis , melainkan bende tu mmg btul-2 buat aku sdih . so , aku tak kisah pon die nak cakap aku gtuh . die paham sngt perangai aku . aku bukan tade perasaan cuma tak reti memberi nasihat . buat org ketawa boleh laa . TAPI aku boleh dengar masalah orang . hehe . btw , sbelm hbis aku nak tingglkan note kat korang 'Biar hilang couple , jangan hilang sahabat' couple belum tentu bersama kite selamenyee . hnya harap pada persahabatan je laa (: tke notee ! byee
✖ ThankYou Fer Reading . Click Like Kalau Suke . Please ! Leave Your Comment ✖

6 comments:

  1. Sabar k. semua ujian dari Allah.. :D
    Jom singgah
    http://pemudattbc.blogspot.com/2012/05/download-ustaz-azhar-idrus-di-gurun.html

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dik sb Allah beri kelebihan iaitu ketabahan

    ReplyDelete
  3. Si Matatajam : yehh ! thats right

    ReplyDelete
  4. yeah! most friendship last longer than love :))

    ReplyDelete

 Stalkers | Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
 
Copyright © . All Right Reserved by Nonie_Ninot